Kamado griller er en type grill fra Japan og kjennetegnes ved sin egglignende form. Fordelen med en kamado grill ligger i eggformen og muligheten til å regulere lufttilførsel og luftutslipp. Vanligvis er kamado kullgriller laget av keramikk som isolerer og reflekterer varmen. De kan også være laget av stål.
Fordeler med Kamado kullgriller
Fordelen med en kamado-kullgrill er at ingredienser og retter tilberedes jevnt og forblir saftige. Når du bruker en kamado-kullgrill, lukk lokket etter hvert trinn. Gjør du dette vil det sirkulere en varmluftstrøm rundt det du lager, som minner om en varmluftsovn.
Kamado er en ekte multigrill hvor du kan grille, bake og røyke i. Den er billig i lengden da den varer lenger enn andre griller og ikke koster like mye ved hver bruk. Bruker du for eksempel kull, kan du tenne på samme kull igjen flere ganger. På denne måten sparer du penger i det lange løp.
Vi har et utvalg kamado kullgriller fra merker som Big Green Egg, Kamado Joe og Kamado SUMO.
Ting å tenke på med Kamado kullgriller
Når du skal tenne din Kamado-grill er det viktig at du gjør det på riktig måte. Bruk aldri tennvæsker, det legger seg i keramikken og gir en bismak og kan i verste fall føre til at keramikken sprekker. Du bør heller ikke bruke briketter da disse inneholder tilsetningsstoffer. Bruk alltid kvalitetskull og tenningsblokker for å tenne grillen.
Ingen avansert rengjøring er nødvendig for å fjerne kullrester fra kamado-grillen. Du trenger bare å varme den til minst 260 grader i ca. 30 minutter for at eventuelle mat- og kullrester brennes. La kamado-grillen så avkjøles en stund før du gjør et siste rykk med en børste for å børste bort de siste kullrestene fra risten og varmeavlederen. Unngå vann og vaskemiddel på innsiden av grillen.
Populære produkter